Ik schrijf voor mensen die hun verhaal willen doorgeven. Een verhaal voor morgen.

Als kind vond ik het heerlijk om naar de verhalen van mijn opa en oma te luisteren. Het verschil tussen hun jeugd en de mijne vond ik erg interessant. Als mijn opa (1904) vertelde hoe hij af en toe kattenkwaad uithaalde met een vriendje wanneer hij eigenlijk op school hoorde te zitten, zat ik op het puntje van mijn stoel. Hoe spannend! Met schrijven was ik ook op jonge leeftijd al bezig. Ik hield een dagboek bij, schreef lange brieven naar mijn tante en op mijn twaalfde had ik zo’n tien penvrienden, verspreid over de hele wereld.

Na de geboorte van mijn zoon begon ik me af te vragen op wie ik het meest lijk. Welke karaktertrekken heb ik van vaderskant en welke van moederskant? Waar waren zij in hun jeugd mee bezig, hoe groeiden ze op? Ik dacht ook terug aan mijn opa en oma en realiseerde me dat de verhalen die zij vertelden en waarmee ik me kon identificeren, verloren zouden gaan als de familie ze niet zou onthouden en doorvertellen. Ik begon verhalen te verzamelen en langzaamaan gaven mijn ouders, ooms en tantes me spullen van vorige generaties ter bewaring. Spullen die ik koester en die me inspiratie geven.

Van 2011 tot eind 2015 werkte ik als correspondent voor ons dorpsblad en voor het Eindhovens Dagblad. Van de artikelen die ik schreef vond ik de levensverhalen het mooist om te maken. Hier wilde ik mee verder. Daarom startte ik begin 2015 met de opleiding Biografieën en Familieverhalen aan de Schrijversacademie. Met Verhaal voor morgen kan ik me helemaal richten op mijn passie: het luisteren naar verhalen en het opschrijven daarvan, zodat ze doorgegeven kunnen worden aan volgende generaties.

Sandra Hakkens

Over mij - Verhaal voor morgen © 2019
website by gosidesign gosidesign