Werkwijze

Onderstaande werkwijze is vooral op grotere verhalen van toepassing. Voor kleine verhalen kunnen gesprekken eventueel worden vervangen door mails of telefoongesprekken. Een kennismaking is dan niet altijd nodig.

Eerst een kennismaking

Je levensverhaal of biografie laten opschrijven is een leuke, maar soms ook spannende keuze. Je gaat je verhaal vertellen aan iemand die je niet kent. Daarom vind ik een kennismaking voor je definitief een besluit neemt erg belangrijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Klikt het, dan bekijken we samen jouw wensen. Wat wil je bespreken? Heb je zelf materiaal of foto’s waar ik gebruik van kan maken? Is het alleen jouw levensverhaal, of nemen er meerdere mensen aan deel? Wat is je budget? Wanneer moet het klaar zijn? Hoe wil je het verhaal aangeleverd krijgen?

Aan de hand van deze informatie stuur ik een offerte toe. Mocht je hiermee akkoord gaan, dan maken we een afspraak voor het eerste gesprek.

Gesprekken

We plannen een aantal gesprekken in. Elk gesprek duurt zo’n twee uur, langer kan ook. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Daarom bepaal jij de locatie van het gesprek. Dat kan thuis zijn of op een plek die belangrijk voor je is. Of misschien praat je liever tijdens een wandeling.

Elk gesprek behandelt een onderdeel van jouw verhaal. Ik stel hier een aantal vragen voor op. Ik neem het gesprek op met een dictafoon en maak aantekeningen. Zo vergeet ik geen details en kan ik je verhaal zo veel mogelijk in jouw woorden opschrijven.

Het verhaal

Afhankelijk van de grootte van jouw levensverhaal of biografie, heb ik een week tot een aantal maanden nodig om het te schrijven. In de tussentijd houden we contact voor eventuele vragen of aanvullingen. Ik houd je ook op de hoogte van mijn vorderingen. Als het klaar is, stuur ik het verhaal in zijn geheel toe zodat je het kunt lezen. Eventuele veranderingen en aanvullingen zijn uiteraard welkom, dit wordt dan aangepast.

Het eindresultaat

Je bepaalt zelf hoe je het verhaal wilt ontvangen: op een USB stick, als bestand via de mail, geprint op luxe papier in een mooie verpakking of gedrukt in een boek met foto’s. Andere ideeën zijn natuurlijk welkom; ik kijk graag naar de mogelijkheden. Het is mogelijk dat je idee verandert waardoor er kosten bij komen die buiten de offerte vallen. We bekijken dan samen de bijkomende kosten.

Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. 

werkwijze
Werkwijze - Verhaal voor morgen - Verhaal voor morgen © 2019
website by gosidesign gosidesign